Armering fra konsernets eget stålverk er blitt et sterkt konkurranseparameter for Celsa Steel Service

Sporbarhet er et vesentlig parameter i den nye EU-lovgivningen, som setter krav om kjedeansvar og dermed bærekraftdokumentasjon på en rekke parametere hos større selskaper.

Med sporbarhet på råvarer får byggematerialer den nødvendige dokumentasjon på materialets fremstillingsprosess og sirkularitet.

Hos Celsa Steel Service er sporbarhet derfor blitt et viktig konkurranseparameter. Med formaliseringen av programmet Celsa Circular Steel har Celsa Steel Service en særlig fordel. Siden all armering fra Celsa Steel Service leveres fra konsernets eget verk i Mo i Rana som også har sporbarhet på skrapet som benyttes i fremstillingen av armeringsstålet, kan vi dokumentere sporbarhet i henhold til strenge regler. Celsa er en av Europas største leverandører av armering til bygg- og anleggsbransjen.

Celsa Steel Service har sporbarhet på armeringen, fordi selskapet kun leverer fra verket i Mo i Rana, hvor Celsa Steel Service selv deltar i den sirkulære verdikjeden. Derfor har konsernet 100% kontroll på verdikjeden helt frem til ferdige armerings løsninger.

Celsa Steel Service har egen produktspesifikk EPD, som viser et lavt CO2 avtrykk. Sporbarhet i tillegg til det lave CO2 avtrykket gir Celsa Steel Service en klar konkurransemessig fordel.

Som et resultat av dette gir Celsa Circular Steel programmet alle våre samarbeidspartnere både trygghet og nødvendig dokumentasjon for sporbarheten på den armering de kjøper.

Med sporbarhet på våre råvarer kan vi tilby trygghet til byggherrer og entreprenører i en tid, hvor EU stiller krav om kjedeansvar, rapportering og dokumentasjon av sirkularitet på byggematerialer”, forteller Eirik Petersen, Salgs- og markedsdirektør i Celsa Steel ServiceService.

Armeringens sporbarhet er dokumentert i Celsa Steel Service via selskapets Recyclable certifikat – ISO14020/21.