Celsa Steel Service avdeling Trondheim har ansatt teknisk rådgiver Kinga Walawender (29), og har dermed økt kapasiteten på teknisk spisskompetanse.

– Jeg leste litt om Celsa Steel Service før jeg søkte på jobben. Det er et firma med stort fokus på bærekraft, og det passet meg utmerket, sier Kinga som i tillegg har stor interesse for armeringsstål som materiale.

Hun er utdannet byggingeniør, tok bacheloren i Polen ved universitetet i Poznan, og masteren i Bologna i Italia.
I løpet av studiene hun for seg BIM (building information modeling), en teknologi Celsa Steel Service bruker daglig for å finne nye, smarte løsninger for sine kunder.
– Under master-utdanningen var jeg på utveksling ved NTNU i Trondheim, og jeg bestemte meg allerede da at jeg ville tilbake til Norge etter endt utdanning. Jeg ble helt forelsket. Folk er så snille og åpne. Naturen er helt fantastisk og jeg kjenner at jeg har funnet min plass. Som teknisk rådgiver ved Celsa Steel Service, får jeg jobbe med det jeg liker aller best. Stål, BIM og bærekraft.

Hun flyttet til Norge i september, og har lært seg norsk i rekordfart. Nå snakker hun polsk, italiensk, engelsk og norsk.
– Det var litt vanskelig i begynnelsen, men jeg har gode kollegaer i Trondheim som jeg får praktisert med hver dag. Det er et fantastisk miljø og jeg har veldig snille kollegaer som hjelper meg, så da baker jeg litt polske kaker til dem som takk. Baking er en hobby som jeg liker godt, og det er hyggelig å dele resultatet med gode kollegaer. Det er en god avdeling, og jeg føler meg godt ivaretatt, sier Walawender.

Hun visste ikke at stålindustrien hadde så stort fokus på bærekraft, og at armeringsstålet som er produsert i Celsa Steel Services verdikjede, har svært lave utslipp.
– Det var nok den største overraskelsen. Det er også det som gjør meg mest stolt over å jobbe i Celsa Steel Service. At vi jobber med gjenvunnet stålskrap, som har blitt gitt nytt liv i en sirkulær verdikjede, det betyr mye for meg.

Anbefalte nyheter